Gouden Helm Speedway

Afgelopen weekend sloot SpeedwayClub Helzold haar seizoen 2017 af met de traditionele Gouden Helm wedstrijd. Onder een stralende zon werd het een wedstrijd om vingers en duimen van af te likken. Met rijders uit maar liefst 10 verschillende landen aan de start konden we gerust spreken van de sterkst bezette line-up in jaren. De winnaar was van bij de start onmogelijk te voorspellen.

Tijdens de kwalificatieheats was het de Deen Emil Grondal die met zijn bliksemsnelle starts de beste indruk liet, hij tekende een maximum score van 15 punten op. Gevolgd werd hij met 13 punten door de spectaculair rijdende Tsjech Michal Dudek. Hij wist in enkele van zijn heats zijn tegenstanders buitenom te passeren. Een 4-tal rijders kwalificeerden zich met 11 punten voor de halve finales. Hieronder de titelverdediger uit Noorwegen, Lasse Fredriksen, de Denen Mark Beyer en Peter Karger en de speedwayprof uit Engeland, Max Clegg. De 2 laatste plaatsjes in de halve finales waren voor de Fin Niklas Säyriö en de snelle Nederlander Anne Spaan. Comeback kid Mark Helmhout viel met 8 punten en 2 heatzeges net naast de kwalificatie.

In halve finale 1 verprutste Grondal zijn start echter zo dat hij op achtervolgen aangewezen was. Clegg en Karger konden hem voor blijven, wat Grondal ook probeerde. In halve finale 2 waren het Beyer en Fredriksen die Dudek te snel af waren. Zo werden verassend de 2 topfavorieten uitgeschakeld voor de grote finale. In deze finale was het Beyer die de beste start maakte gevold door Karger. Clegg kwam matig weg achter het lint maar vond ik ronde 2 een gaatje om Karger te passeren. Ronde na ronde bouwde Clegg de snelheid op om zo steeds dichter bij Beyer te komen. En jawel hoor, in de laatste bocht ging Clegg binnendoor bij Beyer die zich als opgejaagd wild gedroeg. Een knappe zege voor de Engelse prof!

In de klasse van de nationalen begon de wedstrijd dramatisch voor Willy Kennis. Met 2 keer op rij een uitval leek het erop dat het niet de dag van Willy zou worden. Het waren Fransman Nicolas Chansard en onze landgenoot Alessandro Borgia die met 11 punten rechtstreeks naar de finale gingen. Hierin kregen zij het gezelschap van de Engelsman Lee Springthorpe met 9 punten. De Last Chance heat was echt de laatste kans voor Willy Kennis die na zijn 2 opgaves nog 2 heatzeges wist te noteren. En ja hoor, Willy benutte die kans volop door de Last Chance te winnen en zich alsnog voor de finale te plaatsen. In deze finale wist Willy de beste start te maken en zo won hij vanuit een eigenlijk verloren positie sensationeel de wedstrijd. Plaatsen 2 en 3 waren er voor Chansard en Springthorpe. Borgia kreeg met pech af te rekenen in de finale. Onze landgenoot Des Vanzonhoven sloot het dagklassement af op plaats 9.

Wij kijken nu al met U uit naar het speedwayseizoen 2018. In de wintermaanden zal het bestuur van SC Helzold beslissen welke de wedstrijddata van 2018 zullen worden. U kunt dit volgen via facebook en onze website www.speedwayclubhelzold.be

 

Verslag : Nico Moors

 

 

Speedway Club Helzold VZW
Stadionlaan 14
3550 Heusden- Zolder / België
VZW / BTW nr: 0888214449
Correspondentie
Kupers Benny
Postelmanshoekstraat 16
3582 Koersel - Beringen
+32 11 433475
+32 477 139 768
© 2017 - 2018 Alle rechten voorbehouden   |   | Design by: Web-Grafic