SPEEDWAY CLUB HELZOLD

Events

Speedway Gouden helm 27 augustus 2017
Download hier de wedstrijd uitslag
Open Nederlands kampioenshap 25 juni 2017
Download hier de wedstrijd uitslag

Dutch Open Speedway Championship

Zondag 25 juni – Helzoldstadion – Heusden-Zolder

Zondag 25 juni organiseert SpeedwayClub Helzold alweer haar tweede evenement van het jaar. Ronde 2 van het Open Nederlands Speedway Kampioenschap zal worden betwist in het Helzoldstadion. Na ronde 1 die plaats vind in Veenoord (NL) op zaterdag 27 mei is ronde 2 in Heusden-Zolder meteen ook de finale zodat na afloop de Nederlandse kampioen speedway 2017 bekend zal zijn. Er wordt gestreden om de titel in 2 klassen, de internationalen en de nationalen.

In de klasse van de internationalen staan niet alleen Nederlanders aan de start. Vermits het een open kampioenschap is konden ook rijders van andere landen zich aanmelden. Zo zullen naast Nederland ook Frankrijk, Duitsland en Denemarken vertegenwoordigd zijn. Clubrijder van SC Helzold, Nick Lourens behoort tot het kransje favorieten. Sterke tegenstand mag hij verwachten van Romano Hummel die onlangs nog het Helzold Speedway Kampioenschap won. Ook Henry van der Steen mag zich tot de podium kandidaten rekenen. Vanuit Denemarken is het uitkijken naar Mark Beyer, hij werd in 2016 tweede tijdens onze Gouden Helm en is dus een te duchten kandidaat voor de zege. Hij krijgt het gezelschap van zijn landgenoot Jannik Sörensen. Onze Duitse clubrijder Sascha Stumpe is ook van de partij net zoals de Fransman Jeremy Dupuy.

In de klasse van de nationalen staan 3 landgenoten aan de start. Willy Kennis, Alessandro Borgia en Des Vanzonhoven treden aan tegen hun Nederlandse en Franse collega’s. Kelly Velda is deze keer niet de enige dame in de baan. Zij krijgt het gezelschap van Audrey Dupuy uit Frankrijk. Het Franse toptalent Steven Goret is ook van de partij.

Het belooft weer een middag van spanning en actie op hoog sportief niveau te worden in het Helzoldstadion. Op zaterdag 24 juni zijn er vrije trainingen van 13 tot 17u, deze zijn gratis bij te wonen. De officiële training op zondag 25 juni start om 10u, de rijdersvoorstelling om 13.30u en de eerste heat om 13.45u. Een entreekaartje kost € 13, het programma en parkeren zijn gratis.

Wij verwelkomen u graag in het Helzoldstadion tijdens het weekend van 24 en 25 juni.

SC Helzold

Helzold Championship 23 april 2017
Download hier de wedstrijd uitslag

Helzold Speedway Kampioenschap

Zondag 23 april – Helzoldstadion – Heusden-Zolder

 

Zondag 23 april opent SpeedwayClub Helzold het Belgische speedwayseizoen 2017.
Op de sintelbaan van het Helzoldstadion te Heusden-Zolder zullen rijders uit 7 verschillende landen het tegen mekaar gaan opnemen in 3 klassen.

De topklasse van de internationalen kan uitpakken met het wederoptreden van clubrijder en winnaar van de Gouden Helm 2015, Nick Lourens. Na een jaar afwezigheid door een enkelblessure maakt Nick zijn langverwachte comeback. Het is uitkijken hoe hij het zal doen tegen een sterk veld van tegenstanders. Uit Nederland komt onder meer Romano Hummel aan de start. Hummel staat bekend als een supertalent en bewees dat in het verleden al meermaals in het Helzoldstadion. Ook van de partij is onze Duitse clubrijder Sascha Stumpe. Jaar na jaar gaat Sascha sneller en hij zal een te duchten kandidaat voor de finale worden. Frankrijk is naar goede gewoonte ook van de partij met onze clubrijder Xavier Muratet. De jonge Julien Cayre reed vorig jaar nog in de klasse nationaal maar maakte daarin zo een geweldige indruk dat hij dit jaar promoveert naar de klasse internationaal. Gevaarlijke klanten voor de dagzege worden twee Oost-Europeanen, de Tsjech Ondrej Smetana en de Oekraïner Dmytro Mostovyk. Beide heren komen uit landen waar speedway zeer populair is en zij rijden dan ook wekelijks in sterk bezette wedstrijden. Ook terug naar een jaar afwezigheid is de Brit Lee Geary. Vorig jaar kon hij door ligaverplichtingen in zijn thuisland er niet bij zijn maar dit jaar is hij er gewoon weer bij.

België is goed veregenwoordigt in de klasse van de nationalen. Maar liefst 3 landgenoten zullen het opnemen tegen hun concurrenten uit Nederland, Engeland en Duitsland. “Good old” Willy Kennis, Alessandro Borgia en Des Vanzonhoven nemen het onder meer op tegen Nederland’s snelste dame, Kelly Velda.

Terug van weg geweest is de klasse van de classic. Op pareltjes van machines zullen deze wat oudere mannen uit Nederland en Engeland mekaar toch proberen de loef af te steken.

Zaterdag 22 april is er naar goede gewoonte vrije training van 13 tot 17u. Zondag 23 april start de officiële training om 10u, de rijdersvoorstelling om 13.30u en de eerste heat om 13.45u. Een entreekaartje kost € 12, het programmaboekje en parkeren zijn gratis.

 

Tot in het Helzoldstadion.

 

Perstekst : Nico Moors – SC Helzold

Internationals

Henk Koonstra

Xavier Muratet

Ondrej Smetana

Lars Zandvliet

Dmytro Mostovyk

Racingteam Rozenberg

Sascha Stumpe

Andre Nemam

Julien Cayre

Nick Lourens

Lee Geary Racing

Romano Hummel

Nationals

Andreas Knöschke

Lee Springthorpe

Paul Chester

Andy Terschuur

Kelly Velda

Willy Kennis

Des Vanzonhoven

Allessandro Borgia

Classics

Ian Leverington

Phil Spencer

Rob Snow

Gert Olie

Marcel van der Maas

Jos Groen

Marc Embsen

Speedway Club Helzold VZW
Lodewijk Dosfellaan 1
3550 Heusden- Zolder / België
VZW / BTW nr: 0888214449
Correspondentie
Kupers Benny
Postelmanshoekstraat 16
3582 Koersel - Beringen
+32 11 43 34 75
+32 477 139 768
© 2017 - 2017 Alle rechten voorbehouden   |   | Design by: Web-Grafic